BATH[ROOM]

Architects: R3Architetti

Place: Turin

Year: 2016

Type: Direct Commission

Status: Built

Client: Private

000

Reduced spaces and uniformity of style. These are the guidelines for the refurbishment of a little bathroom in a Turin apartment.

The previous configuration has been redefined by broadening the shower area, which is now divided from the rest of the room by a satin crystal sheet. Furthermore, all the elements of a traditional bathroom (toilet, bidet, washing machine, sink and shower) have been linked by the designing one connecting furniture piece. This particular element is made with a custom-made varnished steel structure which incorporates the meticulously designed storage areas, the bathroom fixture, the mirror and the LED lighting system. The area where this structure is placed has been covered with large format tiles in order to make it as uniform as possible and therefore enhance the tailor-made furniture piece.

ITA | ENG