BATH[ROOM]

Architects: R3Architetti

Place: Turin

Year: 2016

Type: Direct Commission

Status: Built

Client: Private

000

Reduced spaces and uniformity of style. These are the guidelines for the refurbishment of a little bathroom in a Turin apartment.

The previous configuration has been redefined by broadening the shower area, which is now divided from the rest of the room by a satin crystal sheet. Furthermore, all the elements of a traditional bathroom (toilet, bidet, washing machine, sink and shower) have been linked by the designing one connecting furniture piece. This particular element is made with a custom-made varnished steel structure which incorporates the meticulously designed storage areas, the bathroom fixture, the mirror and the LED lighting system. The area where this structure is placed has been covered with large format tiles in order to make it as uniform as possible and therefore enhance the tailor-made furniture piece.

BATH[ROOM]

Architetti: R3Architetti

Località: Torino

Anno: 2016

Tipologia: Incarico diretto

Stato: Costruito

Cliente: Privato

000

Spazi ridotti ed uniformità di linguaggio. Queste sono le linee guida alla base della ristrutturazione del piccolo bagno di un appartamento torinese.

La vecchia configurazione dell’ambiente è stata ripensata ampliando lo spazio della doccia, ora separata dal resto dell’ambiente con un cristallo satinato, e legando tra loro tutti gli elementi presenti in un bagno tradizionale (water, bidet, lavatrice, lavello e doccia) grazie al disegno di un unico componente d’arredo. L’elemento in questione è composto da una struttura in acciaio verniciato che, essendo stata realizzata su misura, integra tra loro i vani deposito studiati in ogni dettaglio, i sanitari, lo specchio ed il sistema di illuminazione LED. Lo spazio in cui si inserisce la struttura è stato rivestito con piastrelle di grande formato al fine di rendere l’ambiente il più uniforme possibile, mettendo così in risalto il componete d’arredo realizzato ad hoc.